OVAC: Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoenen
Sommige voet- of loopproblemen kunnen we oplossen door voorzieningen aan te brengen aan schoenen die u zelf in de winkel heeft gekocht. Denk bijvoorbeeld aan een verhoging bij beenlengteverschil, een afwikkeling onder de schoenen of een zoolverstijving. En dat veelal in combinatie met steunzolen.
Wat heeft u nodig?
U heeft een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. Dit verschilt per zorgverzekeraar.
Wat doen wij voor u?
Soms moet een goedkeuring (machtiging) voor een OVAC aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Dat ligt eraan bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. De aanvraag doen wij voor u.
Aanmeten
Tijdens de eerste afspraak stelt de orthopedisch schoentechnicus u een aantal vragen over uw klachten en wanneer u steunzolen nodig heeft maakt hij afdrukken van uw voeten.
Ophalen
Binnen één week kunt u de aangepaste schoenen ophalen. De orthopedisch schoentechnicus controleert de functionaliteit en hoe u loopt.
Controle
Na ongeveer 4 weken komt u terug voor controle. Ook voor reparaties, zoals nieuwe zolen en hakken, kunt u bij ons terecht.
Kosten en vergoeding
De meeste OVAC-voorzieningen worden volledig vergoed door de basisverzekering. Raadpleeg uw polis of vraag het voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar. Wel kan de zorgverzekeraar nog een deel van het eigen risico bij u in rekening brengen, afhankelijk van de zorgkosten die u al had in dat jaar.
Wat doen wij voor u m.b.t. declareren?
Wij declareren de kosten rechtstreeks bij uw zorgverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage voor een OVAC.